2012-01-30 09:26:24• hírek • Szatmár.ro

Tesztelje le hallását!

Az utóbbi években az egészségügy különböző területein tevékenykedő romániai szakemberek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a betegségek megelőzésére.

Míg egyes egészségügyi területek prevencióval kapcsolatos mediatizálása előtérbe került, másokra kevesebb hangúlyt fektettek. Ez utóbbi kategóriába sorolható a hallásvizsgálat is. Ennek apropóján a Romsound vegyesvállalat egy szociális programot indított útjára. Miklós Magdolna projektvezető kezdeményezésének és a Szatmár Megyei Tanács támogatásának köszönhetően, Szatmár megyében 10 településen (Hadad, Érszakácsi, Tasnád, Ákos, Kálmánd, Sárköz, Halmi, Túrterebes, Kolcs, Mezőpetri) ingyenes hallásvizsgálatot ajánlanak a jelentkezők számára.

A Romsound cég 2001-ben létesült, román-magyar vegyesvállalatként. Tevékenységük az ország egész területére kiterjed, jelenleg 29 telephelyük van az ország legnagyobb városaiban. A kezdetekkor rendkívül jelentős tőkebefektetés történt, audiológiáinkat csúcstechnikával látták el. A Romsound tevékenységi területe a legújabb generációs hallókészülékek és diagnosztikai eszközök forgalmazása, valamint a nagyothallók rehabilitációja.

Tevékenységükkel (tanácsadás, hallókészülék illesztés, garancia alatti és utáni szerviz) minden hallási nehézséggel küszködő személynek megfelelő ellátást biztosítanak. Szűkösebb pénzügyi lehetőségekkel rendelkező személyek számára is megoldást tudnak kínálni, termékeik idősebb és fiatalabb generációkhoz, illetve gyerekekhez is egyaránt szólnak. A cég termékállománya tehát rendkívül széleskörű és rugalmas.

Ingyenes hallásvizsgálatot tartanak

2008-tól a Romsound egy országos szociális programot indított el "Tesztelje le hallását" címszó alatt, amelynek keretében ingyenes hallásvizsgálatot ajánlanak a jelentkezők számára. Ezen a hallásvizsgálaton kortól függetlenül bárki részt vehet. A program keretében a Romsound szakmailag jól felkészült szakemberei kiszállnak az ország különböző településeire, ezáltal lehetővé téve azt, hogy bárki részesülhessen a fent említett ingyenes szolgáltatásokban.

A szociális kampány célja, hogy időben felfedezzék a páciensek hallásproblémáit és megtalálják számukra a legjobb megoldást, szükség esetén teljes audiológiai szakellátásban részesülhetnek a cég legközelebbi audiológiai rendelőjében.

A statisztikák szerint a föld lakosságának 15% hallásproblémával küzd. Romániában a gazdasági helyzet, valamint az információhiány miatt egyre kevesebb személy veszi igénybe az orvosi szolgáltatásokat. Ebből az okból kifolyólag született meg e kampány szükségessége, amit családi orvosok, egyházi felekezetek és megyei tanácsok népszerűsítenek, illetve támogatnak, így a Szatmár Megyei Tanács is. A szociális kampány sikerének érdekében, a szervezők a Szatmár Megyei Tanács segítségét és támogatását kérték abban, hogy a program elérhesse tervezett hatékonyságát.

A következő helyszínek az alábbi beütemezett időpontban:

Február 1-én Szamoskrassón
- a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében.
Február 6-án Túrterebesen
- a Polgármesteri Hivatal kisebbik gyűléstermében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: